Meike Martens

Werken doe ik

vanuit mijn hart

Mijn naam is Meike Martens. Ik ben 23 jaar en woon in Nieuw Bergen. In 2018 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Maatschappelijke zorg niveau 4-Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, aan de Gilde opleidingen in Venray.

Begin 2019 ben ik begonnen bij Hand in Hand. Binnen Hand in Hand begeleid ik mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Zo ga ik bijvoorbeeld samen met een cliënt een ijsje eten of auto rijden en op maandag en dinsdag zorg ik bij een cliënt voor een hele daginvulling.

Ik werk graag met kinderen, jeugdzorg, jong volwassen en volwassenen met een verstandelijke beperking, van zowel laag, matig en hoog niveau.

Deze groep mensen spreekt me aan omdat het een kwetsbare doelgroep is in de maatschappij die hulp/ondersteuning nodig hebben. Omdat ze niet (geheel) zelfstandig de activiteiten kunnen ondernemen, lever ik hier graag een bijdrage aan en help hun de activiteit te ondernemen met een stuk begeleiding. Dit doe ik met heel veel plezier. Door hun te zien stralen haal ik veel voldoening uit mijn werk. Het is mijn streven om de cliënten zo goed mogelijke begeleiding te geven. Door goed in te spelen op de situatie en te kijken wat de cliënt op dat specifieke moment nodig heeft, pas ik de begeleiding optimaal aan aan de behoefte van de cliënt.

Mijn kwaliteiten zijn de cliënt een luisterend oor bieden en zich gehoord laten voelen. Ik ben zorgzaam en behandel de cliënt als een gelijke, zover als mogelijk dit is. Zelf ben ik graag actief bezig. Dat kan ik gebruiken in dit werk door met de cliënt 1 op 1 een activiteiten te ondernemen. Ik ben een doorzetter. Als ik een doel voor ogen heb wil ik dit graag halen. Zo werk ik ook met de cliënten. Als we doelen stellen zal ik er alles in mijn bereik aan doen, om deze te behalen.

Mijn belangrijkste drijfveer is het genieten van de momenten die ik 1 op 1 kan bieden aan de cliënt. Het doet me enorm goed als ik zie hoe ze ervan genieten. Het betekent heel veel voor me dat ik ze mag begeleiden tijdens een activiteit die ze leuk vinden. De glimlach voor, tijdens of na de activiteit is onbetaalbaar!

Denk je dat ik iets voor je kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Meike Martens

Onze visie op begeleiding

Wij vinden het belangrijk dat iedereen de persoonlijke aandacht en liefde krijgt die hij of zij verdient.

Van mensen, voor mensen.

WMO begeleiding Hand in Hand Begeleiding

Neem vandaag nog contact met ons op en maak een afspraak om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen

Adres

Bakelgeertstraat 21
5831 CS Boxmeer